Pia Lohikoski: ”Haastetaan oikeistohallituksen jallitus”

Vappu on kansainvälinen työväen juhlapäivä. Sen juuret ovat työläisten oikeuksien ja elinolojen parantamisessa. Siksi vappuna kokoonnutaan ja pidetään tietysti myös poliittisia puheita.

Vappuna ihmiset kokoontuvat yhteen, kuten me tänään tänne Aurinkomäelle. Meillä on tänä vappuna aivan erityistä aihetta juhlaan.

Vasemmisto vaalien suurin voittaja

Takana ovat kuntavaalit, joissa SDP palasi pitkästä aikaa Keravan suurimmaksi puolueeksi ja Vasemmistoliitto oli puolestaan suurin vaalivoittaja Keravalla, nostaen paikkamääräänsä valtuustossa neljästä kuuteen. Itse asiassa Keravan VAS kasvatti Uudenmaan muihin paikkakuntiin verrattuna paikkakunnilla eniten äänipottiaan, peräti 59 %.

Kiitos teille kaikille! Yhdessä teimme siitä kuntavaaleissa mahdollista, että Keravalla koittaa nyt uusi aika.

Haastetaan hallitus avoimella ja tasa-arvoisella politiikalla

Tiukan kokoomusvetoisen talouskurin tilalle tarvitaan uutta poliittista tekemisen meininkiä, jossa kuntalaisista pidetään aiempaa parempaa huolta.

Tarvitaan sellaista kuntapolitiikkaa, jossa mittatikkuna ei ole se, mikä kuntapalveluiden toimiala säästää eniten, vaan se, mikä toimiala tuottaa parhaiten kuntalaisille palveluita ja pitää parhaiten ihmisistä huolta.

Valtakunnan hallitus leikkaa pienituloisimmilta ja kikyttää palkansaajia. Sipilän oikeistohallitus pyrkii pakkoyhtiöittämään sote-palvelumme ja pokkuroi miljonääreille hyväksymällä veroparatiisit ja hämärät omistukset piilottavat hallintarekisterit.

Pistetään me täällä Keravalla hanttiin. Tehdään toisin. Ei anneta oikeistohallituksen jallituksille periksi. Meillä on uusi aiempaa vasemmistolaisempi kaupunginvaltuusto, joka aloittaa kesäkuussa. Toisenlainen, avoimempi, solidaarisempi ja tasa-arvoisempi politiikka on mahdollista ja sitä me täällä Keravalla ryhdymme nyt toteuttamaan.

Iloista vappua perheiden pienimmille, kohta on vuorossa ohjelmaa lapsille. Hyvää vappua kaikille, nauttikaa auringosta, joka meille vihdoin paistaa, kuten työväen juhlapäivänä asiaan tietysti kuuluukin!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1