Johtajilta ei vaadita palkkamalttia

Kesän aikana uusi Keski-Uudenmaan Sote- kuntayhtyma lähti käyntiin reippaasti ja tietysti nykyisen käytännön mukaan niin, että ensimmäiseksi määriteltiin suurimman johtajan palkka.
Yhtymähallituksen ensimmäisessä kokouksessa 4.7. lähes ainoana asiana oli Sote -kuntayhtymän johtajan palkan määrittäminen. Johtajan palkaksi päätettiin 10 800 euroa kuukaudessa.
Aikaisemmin 29.6. kuntayhtymän valtuusto oli nimennyt johtajaksi Hyvinkään sosiaali- ja terveysjohtaja Pirjo Laitinen-Parkkosen.

Sote-johtajan toimi alkaa 1.7.2017 ja Keski-uudenmaan Sote aloittaa toimintansa 1.1.2018.

Sote-johtajan suurella 10 800 euron kuukausipalkalla vastataan hyvin SOTE:n 3 miljardin säästötavoitteeseen.

Pääministeritason palkka

Palkka on lähes Suomen pääministerin palkkion tasoa. Pääministerille maksetaan 10 900 euroa kuukaudessa ja nyt sote-johtajan palkka on parempi kuin Hyvinkään kaupunginjohtajan palkka.
Hyvinkään toimialajohtajien, aiemmin myös Pirjo Laitinen-Parkkosen, palkat ovat 7000-8000 euron tasoa. Nyt tällainen hurja korotus aiheuttaa johtajien palkankorotuspaineita kautta linjan, korotuksista on jo ollut suunnitelmia.

Ristiriitaisia ovat johtajien puheet tällä hetkeltä palkkamaltista ja talouden jakovarasta, liikkumavaraa ei kuulemma paljon ole, ja siksi se vähäinen pitää kohdistaa sitä eniten tarvitseville.
Samalla kaikkien muiden palkkoja leikataan, työaikaa pidennetään, sosiaali- ja terveyspalveluista karsitaan, leikataan ja palvelumaksuja korotetaan, sekä yksityistetään sumeilematta.
Kaikki toimia, jotka kohdistuvat rajuimmin juuri pienituloisiin.

Jakovaraa ei muka ole, mutta aina voidaan ottaa päältä johtajien palkkoihin.

Päättäjät tässä tapauksessa Hyvinkään osalta olivat Annika Kokko kokoomus, yhtymähallituksen puheenjohtaja, Aki Korpela vihreät, yhtymähallituksen II varapuheenjohtaja, sekä Timo Riskilä perussuomalaiset ja Paula Vilhunen, kristillisdemokraatit, jotka ovat yhtymähallituksen jäseniä.

Keski-Uudenmaan sote- kuntayhtymässä ovat mukana Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Hankkeen isäntäkuntana toimii Hyvinkään kaupunki.

Juhani Kouhia
kaupunginvaltuutettu Vas, Hyvinkää

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1