Keravalla halutaan edistää pyöräilyä

Laaja enemmistön kaupungin valtuustosta näytti vihreää valoa pyöräilyn edistämiseen kaupungissa kesäkuun valtuuston kokouksessa.

Keravan kaupunginvaltuuston kokouksessa 4.6.2018 jätettiin historiallisen monitahoisella joukolla valtuustoaloite polkupyöräilyn kehittämisestä Keravalla. Aloitteen kaikkien poliittisten ryhmien yhteisestä työryhmästä allekirjoittivat ensimmäisenä valtuutetut Jukka Nissinen (kok), Liisa Hyttinen (Vihr.), Juha Ryhänen (Vihr.), Juhani Lohikoski (Vas), Nina Korventaival (SDP), Antti Määttä (PS), Esa Savenius (kok), Inna Kallioinen (Kesk.), Eija Halme (Kesk.), Pentti Rönkkö (KD).

Aloitteessa halutaan perustaa poliittinen työryhmän edistämään pyöräilyä.

Aloitteen tekijöiden mielestä Kerava on kaupunki, jossa on poikkeuksellisen hyvät edellytykset käyttää polkupyörää päivittäisessä liikkumisessa.

– Kaupunkimme on kooltaan kompakti eli etäisyydet ovat pienet. Pyörällä pääsee käytännössä 10–20 minuutissa minne vain kaupungin alueella, he toteavat.

Polkupyöräily vähentää liikenneruuhkia, vie vähemmän tilaa pysäköintialueilla, ei tuota saastetta, melua tai päästöjä, vaan vastaa ilmastohaasteisiin, luo liityntäliikenteen mahdollisuuksia sekä parantaa fyysistä ja psyykkista kuntoa. Polkupyöräily luo positiivista imagoa.

– Polkupyöräilyn edellytyksiä on jo luotu kaupungissamme. Niitä on mahdollista edelleen kehittää. Kaikissa valtuustoryhmissä on pyöräilystä ja sen kehittämisestä kiinnostuneita valtuutettuja, joilla on ideoita. Ideat olisi hyvä saattaa kaupungin käyttöön, ryhmä toteaa.

Yhteensä aloitteen allekirjoitti yli 40 valtuutettua 51:stä.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1