Koffin Keravan panimon työntekijät marssivat ulos vastalauseena huonolle henkilöstöjohtamiselle

Sinebrychoffin Keravan panimon työntekijät ovat marssineet ulos työpaikaltaan vastalauseena työnantajan huonolle henkilöstöpolitiikalle. Mielenilmaus koskee noin 250 panimon työntekijää. Ulosmarssi päättyy perjantaina kello 23, jolloin työntekijät palaavat takaisin töihin työvuorojensa mukaisesti, kertovat työntekijät tiedotteessaan.

Henkilöstöjohtaminen halveksii työntekijöitä

Mielenilmauksesta päätettiin tänään panimon työntekijöiden työhuonekunnan kokouksessa.

– Meillä Koffin duunareilla on mitta täysi. Työnantajan nykyinen henkilöstöjohtaminen koetaan työntekijöitä halveksivaksi, sen täytyy muuttua, Sinebrychoffin Keravan panimon työntekijöiden pääluottamusmies Jukka Nissinen kertoo työhuonekunnan tunnelmista.

Työnantaja on ilmoittanut irtisanovansa noin 15 työntekijää lokakuussa alkaneiden yhteistoimintaneuvotteluiden seurauksena. Vaikka yt-neuvottelut on jo käyty ja yrityksen hallitus on vahvistanut niiden tuloksen viime viikolla, tarkka irtisanottavien määrä on edelleen vahvistumatta ja irtisanomisilmoitukset aiotaan jakaa vasta parin viikon päästä. Lisäksi ensi vuonna on tulossa työntekijöiden lomautuksia.

– Yt-neuvotteluita ei käyty kunnolla, meidän kanssamme ei neuvoteltu aidosti. Toisin kuin työnantaja kuvittelee, työpaikan ilmapiiri tai tuottavuus ei parane työntekijöitä irtisanomalla. Voittoa tekevältä yritykseltä on erityisen härskiä ja sydämetöntä antaa potkuja sitoutuneille työntekijöille tällaisena aikana kun uuden työpaikan löytäminen on vaikeaa suuren työttömyyden takia, Nissinen toteaa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1