Kyllönen, Haglund ja Torkkola 1. euroehdokkaat

Vasemmistoliitto julkisti ensimmäiset ehdokkaansa ensi kevään europarlamenttivaaleihin. Istuva europarlamentikko Merja Kyllönen hakee jatkoa, kun taas Mia Haglund ja Sinikka Torkkola hakevat ensimmäistä kauttaan Brysselissä.


Vasemmistoliitto lähtee tavoittelemaan kevään eurovaaleissa kahta paikkaa Euroopan parlamentissa. Eurovaaleissa vasemmistoliitto painottaa teemanaan erityisesti ilmastonmuutoksen hillitsemistä ja veroparatiisitalouden kitkemistä.

Kyllönen: “Meidän tehtävämme on varmistaa, että Euroopan tulevaisuus on inhimillinen ja tasa-arvoinen”
Europarlamentaarikkona tämän kauden toiminut Merja Kyllönen (s. 1977) on keskittynyt liikenne-, energia- ja ilmastoasioihin. Hän haluaa jatkaa työtään inhimillisyyden, kohtuullisuuden ja tasa-arvon puolesta.

– Täydellä tarmolla ja suurella sydämellä. Se on ollut mottoni jo 20 vuotta, politiikassa ja politiikan ulkopuolella, Kyllönen kertoo. – Olen Brysselissä herrojen riesana, mutta ymmärrän myös yhteistyön ja kompromissien merkityksen.

Kyllösen mukaan kaikki Euroopan tulevaisuuden kannalta merkittävät asiat linjataan eurooppalaisessa päätöksenteossa.– Ovatko päätökset reiluja, kohtuullisia ja tasa-arvoisia? On meidän tehtävämme varmistaa, että ovat, Kyllönen jatkaa.

Haglund: “Meidän vastuullamme on pysäyttää ilmastonmuutos 1,5 asteeseen”
Mia Haglund on 32-vuotias helsinkiläinen yhteiskunnallinen keskustelija, vapaa kirjoittaja ja feministi, joka haaveilee luksuksesta ja vapaa-ajasta. Haglund on Suomen suosituimpien podcastien joukkoon lukeutuvan Omaa luokkaa -podcastin toinen tekijä. Hän työskentelee Pohjoismaisen vihreän vasemmiston pääsihteerinä.

– Solidaarisuus, jakamaton ihmisarvo ja feminismi ovat aina olleet poliittisen toimintani keskiössä. Euroopan kaksi suurinta kysymystä tällä hetkellä ovat ilmastonmuutoksen hillitseminen ja ihmisten vapaan liikkuvuuden mahdollistaminen, Haglund sanoo.

Haglund vaatii EU:lta toimia, jotta yhdenkään ihmisen ei tarvitsisi enää kuolla ylittäessään Välimerta.

– Muurien pystyttämisen ja rajavalvonnan lisäämisen sijaan Euroopan tulisi avata rajansa maailmalle, jolloin kenenkään ei tarvitsisi enää kuolla ihmissalakuljettajien veneissä Välimerta ylittäessään, Haglund sanoo.

Vastuu ilmastonmuutoksen ratkaisemisesta on Haglundin mukaan erityisesti globaalin pohjoisen mailla.

– Globaali pohjoinen on ilmastonmuutoksen suurin aiheuttaja, ja meidän tuleekin kantaa vastuumme ja taata ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen enintään 1,5 asteeseen, Haglund vaatii.

Torkkola: “Euroopan unionilla on tulevina vuosina yksi tehtävä ylitse muiden: Ilmastonmuutoksen hillitseminen”
Sinikka Torkkola on yliopistotutkija ja Tampereen yliopiston pääluotto. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden tohtori ja sairaanhoitaja. Hän on myös Tampereen kaupunginvaltuutettu ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen. Hän on syntynyt Akaan Viialassa 1960.

– Euroopan unionilla on tulevina vuosina yksi tehtävä ylitse muiden: Ilmastonmuutoksen hillitseminen, Torkkola sanoo.

Aikaa ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi on vähän ja Torkkola vaatii EU:lta velvoittavia toimia ilmastokriisin ratkaisemiseksi.

– Vapaaehtoisuuteen perustuvat toimet eivät riitä vähentämään hiilidioksidipäästöjä, vaan EU:n on myös velvoitettava jäsenmaitaan päästöjen vähentämiseen ja näytettävä esimerkkiä muulle maailmalle.

Ilmastovaikutukset tulee Torkkolan mukaan ottaa EU:n päätöksenteon keskiöön.

– Kaikkia unionin päätöksiä pitää arvioida ilmastonmuutoksen näkökulmasta: miten päätös vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi Euroopan unionin tukia myönnetään vain ekologisesti kestävälle maataloudelle ja kalastustukselle.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1