Oli kolmaskin vaihtoehto

Järvenpään kaupunginhallitus päätti 15.2. kokouksessaan korottaa terveydenhuollon asiakasmaksuja 20 prosentilla. Kokouksessa esitettiin myös, että maksuja nostettaisiin sen sijaan kymmenen prosenttia. Kymmenen prosentin korotus kuitenkin hävisi niukasti äänestyksessä.

Kokouksessa tehtiin myös kolmas esitys maksujen korottamisesta. Esitin, että niitä korotetaan vain indeksikorotuksen verran. Se tarkoittaa, että maksut olisivat nousseet noin 1,7 prosenttia.

Ehdotustani ei kannattanut kukaan.

Vielä ennen kunnallisvaaleja Vasemmisto, Vihreät, Perussuomalaiset, Keskusta ja Järvenpää Plus olivat samaa mieltä siitä, että terveyskeskusmaksuista pitäisi luopua kokonaan. Puolueet keräsivät jopa yhdessä kansalaisadressia, jossa maksujen poistamista vaadittiin.

Tästä huolimatta jopa ne puolueet, jotka ennen vaaleja ehdottivat maksujen poistamista, äänestivät maanantain kokouksessa niiden suuren korotuksen puolesta.

Minusta kunnan tulee huolehtia asukkaistaan. Terveyskeskuksen asiakkaat ovat tavallisia kuntalaisia, jotka saavat nyt maksaa sairastumisestaan entistäkin kovemman hinnan.

 

Ari Alapartanen

Puheenjohtaja

Kaupunginhallituksen varajäsen

Järvenpään Vasemmisto

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1