Tuusula ja pakolaiset

Tekniikan tohtori Eero Paloheimo kuvailee kitkerän sävyisessä ja kyynisessä kolumnissaan (K-U 15.5.) suvakeiksi nimittelemiään ihmisiä ja heidän mielipiteitään pinnallisiksi, ällöttäviksi, valheellisiksi, yksisilmäisiksi, haitallisiksi, piittaamattomiksi, epärehellisiksi, itsekkäiksi ja tylsää elämää viettäviksi höpönassuiksi. Tällaisia jeesustelijoita ovat hänen mielestään Tuusulan kunnanvaltuutetuista ne, jotka kannattavat sitä, että Tuusula omasta puolestaan osallistuu pakolaisstatuksen saaneiden ihmisten auttamiseen.

Kyse on kuitenkin Suomen osalta YK:n vuoden 1951 (laajennettu 1967) pakolaissopimuksen noudattamisesta, jonka taustalla on natsi-Saksan harjoittama juutalaisvaino ja 2. maailmansodan aiheuttama pakolaiskriisi Euroopassa sekä 1960-luvun sodat Kaakkois-Aasiassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Mainittu sopimus ja myös muut Suomea sitovat ihmisoikeussopimukset velvoittavat Suomea pakolaisten kohtelussa.

Tuusulan osalta kyse on myös kunnan asemasta osana Helsingin seutua. Kielteinen kanta pakolaisten sijoittamiseen aiheuttaisi pysyvää vahinkoa kunnan imagolle. Samalla se vahvistaisi näkemyksiä, että Tuusula ja muut kehyskunnat pyrkivät saamaan vain varakkaita asukkaita ja jättämään maahanmuuttajat, varattomat ja asunnottomat sekä muut haasteelliset ihmisryhmät pääkaupunkiseudun vastuulle.

Jätän omaan arvoonsa tohtori Paloheimon ja muun ”Rajat kiinni” -jengin arvot ja mielipiteet ja kannatan 50 kiintiöpakolaisen ja 41 turvapaikan saaneen sijoittamista ja kotouttamista Tuusulaan seuraavan kahden vuoden aikana.

 

Seppo Noro

kunnanvaltuutettu (vas.)

Tuusula

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1