Vasemmisto eteni Keski-Uudellamaalla

Kuntavaalien tulosiltana monella Keski-Uudenmaan paikkakunnalla oltiin tyytyväisiä. Vasemmisto voitti useassa eri kunnassa ja monessa säilytti asemansa. Kuuma Vasemmisto summaa tuloksia yhteen.

 

Vasemmisto oli vaalien suurin voittaja Keravalla

Keravan Vasemmistoliiton vaalivalvojaisissa tunnelma räjähti tulosiltana, kun ennakkoäänien jälkeen tulos näytti kuuden prosentin kasvua ja kolmea uutta valtuutettua. Vaalipäivien äänien jälkeen kasvua oli vielä huimat 4 prosenttia ja puolue sai kaksi uutta valtuutettua Keravalta lisää. Vasemmistolla on nyt kuusi valtuutettua kaupungissa. Vaalien äänikuningatar oli Vasemmistoliiton Pia Lohikoski 530 äänellä. Ensi kertalaisena keräsi todella hyvin ääniä myös nuorisolääkäri Miila Halonen (253). Muut valtuutetuksi valitut olivat Keravan eläkeläisten puheenjohtaja Maila Hölttä  (163), koulutuspäällikkö Juhani Lohikoski (118), lastentarhanopettaja Joel Vakkila (114) ja yrittäjä Shamsul Alam (103).

 

Tuusulassa ja Nurmijärvellä tuplattiin valtuutettujen määrä

Vasemmisto juhli myös Keravan naapurikunnassa Tuusulassa, jossa Vasemmistoliitto otti toisen valtuustopaikan. Kannatus nousi vajaan prosentin ja valtuutetuiksi nousivat eläkkeellä oleva opettaja Seppo Noro (114) ja eläkkeellä oleva taloussuunnittelijajohtaja Pekka Heikkinen (94).

Iloa riitti Nurmijärvelläkin. Kannatus nousi hivenen ylöspäin mikä auttoi saamaan toisen valtuutetun paikan. Valtuutettuna jatkaa asentaja Hannu Toikkanen (211) ja uutena nousi rekrytoija Tiina Koivalo (120).

 

Järvenpäässä ja Mäntsälässä kannatus nousi

Järvenpäässä Vasemmisto teki aktiivisen kampanjan  ja nosti kannatustaan prosentilla. Pitkään kesken äänenlaskun näytti siltä, että puolue saisi yhden lisäpaikan mutta se suli illan pidetessä. Tulosta voi silti pitää varsin hyvänä. Järvenpäässä on  kolme Vasemmistoliiton valtuutettua: eläkkeellä oleva opettaja Ossi Kaminen (168), ohjaaja Mimmi Asikainen (119), ja koulutustoiminnan esimies Heini Liimatainen (99).

Mäntsälässä Vasemmistoliitto nosti niin ikään kannatustaan. Paikkamäärä pysyi kuitenkin edelleen kahtena. Valtuutettuina jatkavat Erkki Laukkanen (123) ja Auli Herttuainen (108.

 

Hyvinkäällä paikan menetys

Hyvinkäällä Vasemmiston menetti kannatustaan vajaan prosentin ja tämä aiheutti yhden paikan menestyksen. Vasemmistoliitolla on nyt neljä valtuutettua kaupungissa: ay-aktiivi Juhani Kouhia (262), yliaktuaari Olli Savela (238), agrologi Riika Raunisalo (212), tarkastaja Johanna Jokinen (173).

 

Vasemmiston kannatus Keski-Uudellamaalla

Kerava 12,2 % (+4,1%) 6 valtuutettua

Hyvinkää 8,7% (-0,8%) 4 valtuutettua

Järvenpää 6,6 % (+1 %) 3 valtuutettua

Mäntsälä 5,8% (+0,8%) 2 valtuutettua

Nurmijärvi 3,7% (+0,3%) 2 valtuutettua

Tuusula 3,5 % (+0,8%) 2 valtuutettua

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1