Vasemmisto nimesi ensimmäisenä pormestariehdokkaan Tuusulaan

Vasemmisto asetti Pekka Heikkisen pormestariehdokkaaksi TuusulassaTuusulan valtuusto päätti kesäkuun kokouksessaan, että kunta siirtyy pormestarijärjestelmään. Vasemmistoliitto ehti ensimmäisenä puolueena asettaa pormestariehdokkaansa. Hän on Pekka Heikkinen.

Heikkinen on on Espoon taloussuunnittelujohtajan virasta kesällä eläkkeelle jäänyt Pekka Heikkinen. Heikkinen on aiemmin toiminut talousjohtajana Tuusulassa ja Järvenpäässä. Espoossa hän työskenteli kahdeksan vuotta.

Heikkinen on Tuusulan kuntakehityslautakunnan jäsen ja vasemmistoliiton ensimmäinen varavaltuutettu.

Kunnan ensimmäisen pormestarin valitsee valtuusto kuntavaalien jälkeen ensi kesäkuussa.

– Olimme varsin kriittisiä hallintojärjestelmän muuttamiseen, mutta kun valtuusto on päätöksensä tehnyt, niin sen mukaan on mentävä, Heikkinen sanoo Kuntalehdelle.

Heikkisen mielestä kaikkien puolueiden pitäisi avoimesti asettaa oma pormestariehdokkaansa, jotta äänestäjät voisivat ottaa kuntavaalien yhteydessä kantaa pormestarin henkilöön.

– Tätä kautta myös keskustelu kunnan tulevaisuudesta saataisiin talven aikana hyvin käyntiin, Heikkinen sanoo.

Tuusula päätti kesäkuussa, että kunta siirtyy pormestarijärjestelmään. Kokopäivätoiminen pormestari valitaan valtuuston keskuudesta. Pormestarimalliin siirrytään kuntavaalien jälkeen ensi vuoden kesäkuussa.

Pormestarimalli on käytössä Tampereella ja Pirkkalassa. Myös Helsinki on siirtymässä pormestarimalliin ensi vuoden aikana.

 

Kuva: Pekka Heikkisen facebook-sivu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1