Vasemmisto vaatii: päiväkodin laajennuksella varmistettava hoitopaikat

Keravan kaupunginvaltuustossa käytiin vilkas keskustelu Savion päivähoitopaikoista. Virkamiesten suunnitelmissa on keskittää Etelä-Keravan hoitopaikkoja yhä enemmän Kannistoon. Vasemmiston mielestä tämä vaikeuttaa huomattavasti lapsiperheiden arkea.

– Palveluverkkosuunnitelmasta käytiin laaja keskustelu syksyllä valtuustossa ja useampi valtuustoryhmä Vasemmistoliiton lisäksi vaati, että on varmistettava julkisten päiväkotipaikkojen riittävyys Saviolla, kommentoi Vasemmistoliiton Juhani Lohikoski valtuustossa.

Lohikoski on kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen.

– Vasemmistoliiton valtuustoryhmä kannattaa Kanniston päiväkodin laajentamista, muttei se mielestämme voi tarkoittaa Savion päiväkotipaikkojen heikkenemistä.

– Vaadimme, että Savion päiväkotia tulee laajentaa. Tähän tarvittaan kaavamuutos. Se voitaisiin tehdä aluekehityssuunnitelman yhteydessä, joista sovimme asuntopoliittisen ohjelman yhteydessä viime vuoden lopulla kaupunginvaltuustossa, linjasi Lohikoski valtuustossa.

Vasemmistoliiton ryhmän mielestä toinen vaihtoehto on purkaa sisäilmaongelmien vuoksi käyttökelvoton Marttilan päiväkoti, ja rakentaa tilalle uusi terveellinen ja turvallinen päiväkoti.

– Kaupungin tulee tarjota laadukasta päivähoitoa pienissä ryhmissä helposti saavutettavissa paikoissa, summasi Juhani Lohikoski.

Kuva: pixabay.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1