Vasemmiston huomioitava maatalous

Meistä jokainen haluaa syödä puhdasta, turvallista ruokaa. Enemmistö meistäkin suosii suomalaista lähialueella tuotettua ravintoa. Suomalaisen ruoantuotannon on jatkuttava kannattavana taataksemme puhtaan ruoan saanti sekä säilyttääksemme maamme riippumattomuus ja huoltovarmuus näinä globaalisti epävakaina pidettyinä aikoina.

Maanviljelijät ovat vain muutaman prosentin työväestöstämme, mutta joka viides työssäkävijä saa elantonsa ketjusta, jonka alkupäässä on maanviljelijä. Suurin osa maatalousyrittäjistä joutuu kuitenkin toimimaan työntekijän velvoittein mutta yrittäjän vastuulla, alkutuotteen ostajan määrätessä hinnat ja tuotannon pelisäännöt.

Vasemmistoliitto on ainoa aidosti toimiva työväenpuolue. Jotta olisimme sitä jatkossakin, ja jotta saisimme laajempaa kannatusta, emme saa unohtaa maaseutua, maataloutta ja moninaisia maaseutuelinkeinoja. Vasemmistoliiton pienyrittäjäohjelmaa ei suoraan pysty soveltamaan maaseutuyrittäjiin, joten toivon, että uusi puoluehallitus ottaa asian vakavasti ja asettaa Uudenmaan vasemmistoliiton aloitteen numero 31 mukaisesti puolueelle maatalouspoliittisen työryhmän.

Työryhmän tehtävänä olisi laatia Vasemmistoliitolle maatalouspoliittinen ohjelma, jotta pystyisimme uskottavasti ottamaan kantaa maatalouden ajankohtaisiin kysymyksiin. Tällä mahdollistaisimme puolueemme jatkon aidosti koko kansan työväenpuolueena.

Riika Raunisalo
Varapuheenjohtaja
Uudenmaan Vasemmistoliitto

(puhe Vasemmistoliiton puoluekokouksessa)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


*

UA-77399213-1